Kiusaaminen on noloa, ei sitä vastustava konsepti

"Mitä olisi tapahtunut, jos olisin antanut pelolle vallan ja olisin pysynyt mukavuusalueellani?"

– Asikainen

Koulukiusaamista vastustava konsepti Kiusaamisesta KIPU. on viihteen monitoimimies Mikko Kartanon sekä nyrkkeilyn ammattilaisten keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikaisen omista kokemuksista ja selviytymisistä kumpuava tarina, jonka he haluavat jakaa koululaisille. 

Kiusaaminen on noloa, ei sitä vastustava konsepti
Kiusaamisesta KIPU. -konsepti ei silittele päätä eikä löydä asiasta mitään positiivista. Kampanja ymmärtää, että kiusaajalla saattaa olla takanaan oma kivikkoinen polkunsa, eikä hän kykene ymmärtämään eikä arvioimaan valintojensa ja tekojensa vaarallisia vaikutuksia. Ketään ei syyllistetä, mutta kaikki vastuullistetaan. 

Kiusaaja saa usein ympärilleen myös taustatukijoita sekä ihailijoita: laumaeläimenä lähdemme helposti mukaan turvataksemme oman selustamme. Koska kiusaamisessa ei kuitenkaan ole mitään ihailtavaa – päinvastoin – vastuutamme nuoria miettimään tekojensa seurauksia niin moraalin, oman tulevaisuutensa kuin lainsäädännönkin näkökulmasta. 

Työryhmä tiedostaa, että koulukiusaamisen vastustaminen ei tule koskaan olemaan julkisesti hyväksyttävä juttu nuorten keskuudessa. Kun tykkäät tällaisesta kampanjasta, saatat saada kiusaajat entistä enemmän kimppuusi. Uskomme kuitenkin, että puhumalla nuorille suoraan ja mielistelemättä saamme heihin yhteyden. Tavoitteenamme on antaa kiusatulle ihailijoineen itsetutkiskelun aihioita sekä kiusatulle ja hänen läheisilleen voimavaroja uuteen huomiseen.

Tee epäonnistumisista onnistumisia
Kartano ja Asikainen löysivät tässä maailmassa oman juttunsa, joka auttoi heidät pois ahdingosta ja siivitti jopa menestykseen! Kun keskittyy omaan hiihtoonsa, ei ehdi laittaa energiaansa negatiiviseen ajatteluun, murehtimiseen tai pelkoon. Kun ruokkii sellaista, jolle sielu huutelee, kokee iloa ja onnistumisia.

Idea kiertueelle syntyi satunnaisesta esityksestä
Kiusaamisesta KIPU. -konseptia on pilotoitu jo syksyllä 2016. Idea kampanjasta syntyi yhdestä ex tempore -toteutetusta esityksestä ja siitä saadun voimakkaan positiivisen palautteen ansiosta. Kipeä asia päätettiin pukea omaan rouheiseen identiteettiinsä.

Koulut voivat tilata ohjelmakokonaisuuden suoraan, mutta usein myös yritykset haluavat osallistua kustannuksiin etenkin paikkakunnilla, joissa tilanne koetaan jopa sietämättömäksi.